Home

Megacles Sponsoren


Welkom op Megacles.nl

Sport Overdag 55+ met Bettine Vriesekoop

28 maart 2018 Sporthal Aan de Bron in WeertOp woensdag 28 maart a.s. wordt in Sporthal “Aan de Bron” Maaslandlaan 3 te Weert door TTV Zuiderhuis/Megacles in samenwerking met de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) een tafeltennisclinic voor 55-plussers georganiseerd. Speciale gast is Bettine Vriesekoop. Zij was jarenlang Nederlands beste tafeltennister op nationaal en internationaal niveau.

Door Bettine Vriesekoop als boegbeeld in te zetten voor de 55+ plus, proberen we meer mensen aan te zetten om te gaan tafeltennissen. De clinic wordt geopend door wethouder van sport Geert Gabriëls en in zijn geheel verzorgd door Bettine Vriesekoop. De clinic is bedoeld als aansluiting op het sportprogramma voor 55+ dat Megacles medio oktober 2017 is gestart op de woensdagmiddag. Elke twee weken traint nu een groep recreanten waarbij het sociale karakter centraal staat en bedoeld om ook senioren kennis te laten maken met de tafeltennissport in een groep met leeftijdsgenoten.

Het programma ziet als volgt uit:

Ontvangst om 13.30 uur met koffie en thee

13.45 uur     Toespraak door Wethouder: Geert Gabriëls

14.00 uur     Aanvang clinic

14.45 uur     Pauze

15.00 uur     Bettine Vriesekoop gaat vertelt over haar ervaringen: 55 plussers in China

15.45 uur     Einde


Tijdens de clinic heeft u sportkleding nodig (broek/rokje en t-shirt met sportschoenen). Een batje mag u meenemen. Heeft u dit niet dan zijn er in de zaal batjes te leen.

De kosten voor deze clinic bedragen € 5,-- per persoon en dienen contant bij aanvang betaald te worden. Hierbij is een kop koffie of thee inbegrepen!


Aanmeldingen t/m 23 maart a.s.:
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Na afloop is er nog gelegenheid om vragen te stellen.


 

Anne-Fleur Hamaekers Limburgs Kampioen 2018 - Welpen

megacles

Op 13 januari 2018, werden de L.K. 2018 gehouden in Panningen voor de welpen, pupillen, kadetten en junioren.

Onze vereniging was goed vertegenwoordigd. Er werd gespeeld eerst in een Open Klasse gespeeld en daarna poulewedstrijden in de eigen klasse.

In de Welpen klasse werd Anne-Fleur Hamaekers kampioen van Limburg na winst op vijf andere meiden in haar poule die allemaal aan elkaar gewaagd zijn. Dit keer was het Anne-Fleur die met de winst aan de haal ging, een hele dikke proficiat!

Ook bij de Welpen lukte het Anne Bremmers in de groep niet en werd 5e. Ze speelde met vlagen heel goed maar was te wisselvallig. Wel speelde ze, na een 1e wedstrijd die verloren ging tegen Jelle Moris (3e divisie) de 1/16 troostfinale in de Open Klasse tegen Stan Hendriks. Na winst in de eerste game met 12-10 en ijzersterk spel, kon ze dit niveau helaas niet de hele wedstrijd volhouden en verloor in de 4e game met 11-9.

Broer Thomas speelde in de pupillen D klasse samen met enkele anderen van onze club: Lukas Raafs,Noa Stals en Luca van den Camp. 
Luca werd 2e in de poule en plaatste zich voor de tussenronde in het A-toernooi waar hij met een 3e plaats in de tussenronde werd uitgeschakeld.
Noa Stals kwam nét tekort en ging net als Thomas en Lukas naar het B-toernooi verder. Thomas en Lukas lukte het niet in de tussenronde, Noa bereikte de halve finales. Een hele mooie prestatie. In de halve finale was Tim van Wijk (TTV Heerlen) voor haar op dit moment nog een maatje te groot. Uiteindelijk is een gedeeld 3e plaats hartstikke goed gedaan.

In de klasse pupillen B bereikte Jasper Rademaekers een mooie 3e plaats, Daan Hamaekers viel net buiten de prijzen met een 4e plek maar toch een mooi resultaat. Bovendien haalde hij in de Open Klasse de 1/4 finale. Jasper haalde in de Open Klasse de 1/16 finales.

Simon Beelen kwam uit in poule E bij de jongens Kadetten D. Hij behaalde een 2e plaats in de poule en ging door naar de tussenronde A. Daar werd hij 2e in de poule en was helaas niet voldoende om door te gaan. In de Open Klasse wist hij zijn eerste wedstrijd te winnen van Fabian Janssen waarna hij in de winaars ronde verloor van Simon Wittens, uitkomend voor Fortus Panningen.

We kijken terug op een geslaagd toernooi, waar iedereen veel kon spelen in een sportieve en prettige sfeer.

Voor overige uitslagen zie www tafeltennis-live


 

Robin van Veldhoven Limburgs Kampioen 2018 - Open Klasse C

megacles

Op 12 januari 2018, werden de L.K. 2018 gehouden in Panningen voor senioren.

Onze vereniging was goed vertegenwoordigd. Er werd gespeeld in een Open Klasse en via poulewedstrijden in de eigen klasse.

In de Open Klasse C werd Robin van Veldhoven na een spannende wedstrijd kampioen van Limburg. In de finale versloeg hij Chris Baetsen.

In de Open Klasse D was voor de vier deelnemers van Megacles helaas de 1/8 finale het eindstation.

Jacko Hamaekers kwam tot de 1/8 finale in de Open Klasse A, voor Lukas Delegacz was een 1/4 finale plek het hoogst haalbare.

Bij de wedstrijden in de enkelspelen heeft helaas niemand van Megacles het hoofdtoernooi gehaald in de A en B groepen. Na de poulewedstrijden is een tussenronde gespeeld en werd verloren.

Desondanks kijken we terug op een geslaagd toernooi, waar iedereen voldoende kon spelen in een sportieve en prettige sfeer.

Voor overige uitslagen zie www tafeltennis-live


 

Patrick Pollaerts Limburgs Kampioen - Parasporters

megacles

Op 13 januari 2018, werden de L.K. 2018 gehouden in Panningen.

Dit jaar met meer deelnemers dan vorig jaar, vooral de deelname van BGS, Brunssum, was sportief gezien een pluspunt. Zo was er dit jaar een sterke bezetting, wat in alle klassen te merken was.

Door goed te spelen was Patrick de sterkste in klasse 5, een hele prestatie, vorig jaar was hij ook kampioen maar toen in klasse 6.

Overige prijswinnaars van Megacles waren:

Klasse 6

3/4      Monique Bouten

3/4      Joost Notenboom

Troosttoernooi

2          Ine Vaessen

Zo konden we terugkijken naar een geslaagd toernooi, waar iedereen voldoende kon spelen in een sportieve en prettige sfeer, een aanrader voor het volgend jaar.

Voor overige uitslagen zie www tafeltennis-live


 

Sport Overdag 55+

megacles

Medio oktober 2017 is TTV Zuiderhuis/Megacles gestart met "Sport Overdag 55+". Het beoogt doel is mensen van deze leeftijdscategorie op een informele wijze de tafeltennissport te laten beoefenen.

Sport Overdag 55+ is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder die graag met leeftijdsgenoten een sportieve middag willen hebben. Er is meer dan voldoende ruimte voor rustpauzes en er is oog voor persoonlijke aandacht.

We willen de mensen uit hun isolement halen en daarom staat tijdens deze middag de sociale samenhang centraal en niet de technische vaardigheden. We zijn verheugd dat ook de gemeente Weert deze activiteit voor senioren als een welkome aanvulling ziet in de dagbesteding van mensen in deze leeftijdscategorie binnen onze samenleving in de gemeente Weert.

Onze kantine is geopend voor een kopje koffie/thee of fris waar de sociale binding naast het sporten zich verder kan ontwikkelen. Tijdens het sporten is er persoonlijke begeleiding dus ook mensen die nu nog geen bal kunnen raken, hebben de mogelijkheid om van een ervaren trainer het spel te leren. Natuurlijk verwelkomen we graag eenieder die vervolgens lid wil worden van onze vereniging. Instromen in de recreantengroep behoort zeker tot de mogelijkheden,’ aldus het bestuur van TTV Zuiderhuis/Megacles.

Accomodatie:
Sport Overdag 55+ wordt elke twee weken op woensdagmiddag van 15.00 – 17.00 uur georganiseerd in de kleine zaal van Sporthal Aan de Bron aan de Maaslandlaan 3 te Weert. Deze zaal is voorzien van ruime kleedlokalen en sanitaire voorzieningen

Kosten van deelname:
Aan deelname zit een kleine bijdrage die ook voor de kleine portemonnee betaalbaar is. Voor slechts € 2,50 per middag kan men twee uur onder begeleiding sporten.

Kleding:
Het enige dat u nodig heeft is sportkleding, zaal-sportschoenen en een starters tafeltennisbatje (verkrijgbaar bij Posno Sport in de Maasstraat te Weert).

Bestaande leden:
Ook bestaande leden van onze vereniging die 55 jaar of ouder zijn, kunnen aan deze middag deelnemen voor een bedrag van € 1,50 per middag bovenop het normale bedrag aan lidmaatschapsgeld.

Interesse? Mail naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


 

Trainer gezocht

megacles

Door een wijziging in de technische staf is Megacles op zoek naar een nieuwe (hoofd)trainer per 1 januari 2018 of (in overleg) per start seizoen 2018-2019, met het volgende profiel:

 • Trainer op licentie 3 of 4 niveau
 • Bereidheid om één avond in de week training te geven aan beginnende jeugd (avonden in overleg)
 • Bereidheid om minimaal één avond in de week trainng te geven aan gevorderde jeugd en senioren (maandag- of donderdagavond)
 • Bereidheid om te werken conform het Technisch Beleidsplan 2017 – 2020 en hier zelf verder vorm aan te geven
 • Bereidheid om samen te werken met alle trainers binnen de trainersstaf
 • Bereidheid om jonge trainers TTV Megacles te begeleiden in hun ontwikkeling
 • Bereidheid om leinding te geven aan de Technische Commissie
 • Bereidheid om jeugdspelers te begeleiden tijdens toernooien
 • Ondersteuning van de maatschappelijke ambities van TTV Megacles:
  • Parasport
  • Sport overdag
 • VOG verklaring is verplicht (kan door Megacles worden aangevraagd)
 • Bereidheid om zich voor meerdere jaren aan TTV Megacles te verbinden

Mocht je interesse hebben, neem dan contact op met Ben Bremmers (voorzitter): 06-46256372 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


 

Trainerswisseling

Na de opzegging van het hoofd technische zaken en een van de jeugdtrainers in maart 2017,
is het bestuur op zoek gegaan naar opvolging waarbij aan de sportieve ambities van de club
invulling wordt gegeven. Zowel in prestatief als in recreatief opzicht, alsook voor sporters
met een beperking, streeft Megacles groei na. Aangezien het trainingsbezoek toeneemt,
het ledenaantal stijgt en de competitie- en toernooiresultaten in de lift zitten, ligt de
club op koers met de gekozen ambities.

Lees verder ...
 

Verjaardagen

Birthday List

 

 

Activiteitenkalender

Activiteitenkalender

Op Facebook

Facebook feed

Nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief